• +32 89 38 33 22
 • info@louiscauffman.com

MASTERCOURSE
Oplossingsgericht Management & Coaching

22ste Editie
2022-2023

INFO PAKKET

Informatiepakket

Het informatiepakket omschrijft uitvoerig en in groot detail de trainers, de inhoud van de workshops en alle nodige administratieve gegevens indien U zou willen deelnemen.

 

 

De vele outcome onderzoeken maken oplossingsgericht werken tot een evidence-based model.

De bedrijfseconomische en maatschappelijke omgeving dwingt/nodigt ons om méér resultaten te bereiken met minder inspanningen. Oplossingsgericht werken is hierbij kostenefficiënt en –effectief: duurzamere met minder doorlooptijd. Lange jaren ervaring met het implementeren van OGW in grote organisaties leert ons het volgende: ziekteverzuim daalt, klant- én medewerkertevredenheid stijgt, productiecijfers gaan omhoog en inefficiëntie wordt ingedijkt, financiële besparingen worden gekoppeld aan verhoging van voornoemde kengetallen. Maar er is méér dan enkel cijfers: medewerkers én klanten vertellen dat hun welbevinden stijgt omdat OGW bijdraagt tot bezieling, creativiteit en persoonlijke welzijn. Is OGW dan een mirakel? NEEN! Het is anders denken, het vergt om-denken en blijft hard werken.

De oplossingsgerichte essentie is: dienend leiderschap: faciliteren waar mogelijk en sturen waar nodig.

Het is een mens-, bedrijfs- en realiteitsvisie die snelle én duurzame resultaten oplevert door op een andere manier met de realiteit om te gaan. Wat beter werd door een oplossingsgerichte interventie, blijft verbeteren. Wonderlijk. En toch begrijpelijk want het oplossingsgerichte model gaat uit van wat er nog steeds goed gaat ondanks de problemen én maakt gebruik van de sterke punten van de cliënt.
Het oplossingsgerichte denken is een systemisch model: de cliënt kan een individu, een team of een organisatie als geheel zijn.

De faculteit van het SOLT.E.A.M

 1. Martin van Gogh, ingenieur en MBA, is CEO van een beursgenoteerde onderneming waarin hij het oplossingsgerichte denken en werken tot in het DNA van het bedrijf heeft ingevoerd. Inkijk in de keuken! Deelt best practices, lessons learned en neemt on mee op een verbetertocht in de eigen organisatie.
 2. Ben Furman, M.D., psychiater, is internationaal gerenommeerd voor zijn Twin Star methodiek waarbij hij op een speelse maar indringende manier mensen en teams helpt om te gaan met moeilijke veranderingen. Het re-teaming© model dat hij hiervoor ontwikkeld heeft wordt op dit moment in bijna twintig landen gebruikt!
 3. Professor Dr. Ir. Mathieu Weggeman (‘Leidinggeven aan professionals? Niet doen!’) wordt als belangrijkste bedrijfsadviseur in Nederland gezien en brengt ons -op zijn geheel eigen wijze- de laatste stand van zaken op vlak van bedrijfsmanagement en leiderschap.
 4. Louis Cauffman is een ervaren clinicus, ondernemer-coach en bedrijfskundige Louis Cauffman die vanaf de begindagen betrokken was bij het oplossingsgerichte model en al decennia de evolutie ervan mee richting geeft. Louis was de allereerste die, samen met Insoo Kim Berg de wereld van de coaching liet kennismaken met het OGW denken en werken. Hij is hoofdopleider en gastheer doorheen de Mastercourse.

Toepassingsmogelijkheden voor deze Mastercourse:

De toepassing van dit model is veel breder dan alleen maar één-op-één coaching. Of je nu als zelfstandig coach werkt met individuele cliënten of je werkt als intern P&O medewerkers met teams of je bent aan de slag als bedrijfsadviseur met hele organisaties, of je stuurt medewerkers aan vanuit je lijnfunctie, of je geeft zelf opleiding in coaching, of je bent een manager in de lijn of zelfs de CEO of Bestuurder: oplossingsgericht werken is altijd inzetbaar.

Waar je ook in de bedrijfshiërarchie werkzaam bent, er is altijd een mogelijkheid om oplossingsgericht werken toe te voegen aan je mandaat als manager, coach, directeur of leidinggevende.

Voor ondernemers en ZZP-ers is de Mastercourse geschikt om expertise op te bouwen en uw bedrijfsactiviteiten een boost te geven.
Organisatieadviseurs en opleidingsverantwoordelijken leren in deze Mastercourse de ‘architectuur’ waarmee je binnen je eigen organisatie het oplossingsgerichte denken op een beklijvende manier ingang kan laten vinden.

In deze editie komt het belangrijke thema van oplossingsgerichte mediation uitvoerig aan bod.

Deze Mastercourse is ontworpen voor:

 • Professionals die zich wensen bij te scholen in een systemisch model waarin accent gelegd wordt op snelle, krachtige en blijvende veranderingen voor hun organisatie/cliëntensysteem en in hun dagelijkse werk de behoefte voelen om meer oplossingsgerichte interventies te doen;
 • Managers uit de bedrijfswereld en/of gezondheidszorg en/of onderwijs, leidinggevenden, P&O medewerkers, opleidingsverantwoordelijken, bedrijfsleiders, (zelfstandige) coaches en organisatieadviseurs,
 • Bedrijfseigenaars- en –leiders, onderhandelaars, mediators, advocaten,
 • Arbeidsmobiliteit en re-integratie specialisten, HRM en P&O medewerkers, Bedrijfsmaatschappelijk werkers, bedrijfsartsen en verzuimspecialisten,…
 • Advocaten, notarissen, leden van de rechterlijke macht: iedereen die professioneel met conflictbemiddeling in aanraking komt.
 • ZZP-ers en trainers die hun opleidingen willen verrijken met het oplossingsgerichte gedachtegoed.
 • Psychiaters die naast hun klinische werk ook een beleidsfunctie bekleden.
 • Opleidingsinstituten die het oplossingsgerichte gedachtengoed aan hun opleidingsaanbod willen toevoegen.

Opzet en werkwijze

De internationale staf van deze Mastercourse staat garant voor onderwijs, training en oplossingsgerichte expertise op het hoogste niveau. De afwisseling tussen theorie, toelichtingen, live demonstraties en veel praktische oefeningen behandelen alle mogelijke situaties waarmee de deelnemers in hun dagelijkse werk te maken hebben. Alle trainers hebben hun specifieke expertise en invalshoek zodat de deelnemers uit die veelheid van accentverschillen maximaal hun eigen leermomenten kunnen samenstellen.

Deze intensieve opleiding stelt de deelnemer in staat om na afloop van de Mastercourse de denk- en werkwijze van het oplossingsgerichte model toe te voegen aan wat de deelnemer al doet wat goed werkt en oplossingsgericht werken in te zetten in alle mogelijke settings en toepassingen. De positie van de psychiater in het werkveld van gezondheidszorgbeleid komt expliciet aan bod.

Door een beperkt aantal workshops te combineren met een projectopdracht, literatuurstudie, intervisie en email supervisie, wordt een maximaal leereffect bereikt terwijl u niet veel weg bent van uw werkplek. Het ontwerp van deze Mastercourse is zodanig dat zowel jij als de deelnemer maar ook je werkgever, onmiddellijk rendement op je investering zal merken. (Gebruik dit argument als je baas een beperkt opleidingsbudget heeft J)

Door de verschillende workshops leer je oplossingsgericht denken en werken toepasbaar te gebruiken in het volledige werkveld van de coach en manager: van individuele coaching over werken met teams, van conflictsituaties waarbij oplossingsgerichte mediation aan de orde is tot het ontwerpen en begeleiden van strategische plannen, tot en met het werken met ondernemingen/organisaties als geheel. Speciale aandacht is er voor de HRM, P&O en arbeidsmobiliteit gerelateerde topics.

Planning: (definitieve data)

Louis Cauffman

10-11 november 2022

SolutionCube intro workshop

Louis Cauffman

15-16 december 2022

TeamCoaching

Martin van Gogh

25.01.2023

Individual  coaching

Louis Cauffman

22.02.2023

Verdieping Flowchart

Ben Furman

29.03.2023

Mission Possible

Weggeman Mathieu

19.04.2023

Leidinggeven? Niet doen!

Louis Cauffman

8-9 juni 2023

afsluiting

Locatie en cursustijden:
 

NIVON

Dirk Smitsstraat 76, 3031 XE Rotterdam
Telefoon: 010 – 737 06 43

De 1e  dag start om 09.30 uur tot 17.00 uur en –bij 2-daagse workshop, de 2e dag start om 09.15 tot 16.30. Aangezien we dit pand volledig ter beschikking hebben voor de Mastercourse, is het mogelijk om de gepast COVID-safety maatregels te treffen zoals die op dat moment wettelijk van kracht zijn.

Lunch: op eigen houtje in centrum Rotterdam.

Bereikbaarheid:

Nivon is op 1 kilometer wandelafstand van Centraal Station en vlot bereikbaar met tram 7, tram 8 of bus 38, uitstappen bij halte Noorderbrug.
Parkeertarief: 1,72 p.u. ma t/m do: 09.00 – 18.00, vrij: 09.00 – 21.00, za: 09.00 – 18.00 en zo: 12.00 – 18.00. Aan de overkant van de Jonker Fransstraat is vaak wel genoeg plaats.

 

Meer informatie en inschrijving:

Als u hieronder klikt, wordt U verwezen naar een invulformulier waarop u de nodige gegevens kan ingeven zodat we U een gedetailleerd informatiepakket kunnen toesturen. Dit informatiepakket omschrijft uitvoerig en in groot detail de trainers, de inhoud van de verschillende workshops ‘Oplossingsgerichte Therapie & Onderwijs’ en alle nodige administratieve gegevens indien U zou willen deelnemen.

Informatie & Inschrijving

Voor bijkomende inlichtingen kan U contact op nemen met SOLT.E.A.M, greetje@louiscauffman.com
Telefoon België: 0032 89 383322
Nederlandse mobiele nummer: 06 154 919 68

Translate »

Login to your Account