• +32 89 38 33 22
  • info@louiscauffman.com

Louis Cauffman is de gastheer van het SOLT.E.A.M.
Als directeur zorgt Louis ervoor dat de leden van het netwerk daadwerkelijk een Together Each Achieves More, team vormen.

Dit komt tot onder andere tot uiting in de evaluaties van de Mastercourses. Vaak opperen de deelnemers in de eindevaluatie: het geheel van deze opleiding is zo veel meer dan de som van de verschillende workshops. Als u verder kijkt naar de lijst van medewerkers, opleiders en oud-trainers, dan maakt u kennis met een schare internationale topprofessionals die allemaal hun sporen ruimschoots verdiend hebben.

Opleiders

louiscauffman

Louis Cauffman

Architect van de mastercourses, hoofdopleider en SOLT.E.A.M ‘netwerkbeheerder’. Louis Cauffman,uw gastheer

spacer_lt

 jerryjiang

Jerry Jiang

SOLT.E.A.M Asia

Jerry Jiang(姜颖远) 创办了上海思哲行商务咨询有限公司,提供咨询、培训和教练相结合的综合咨询服务助力广大企业和个人的成长。

思哲行同时也是SOL T.E.A.M在亚洲的唯一战略合作伙伴(国际聚焦答案教练学院,比利时,欧洲),在中国和亚洲地区组织教练课程——《聚焦答案管理与教练》和《家族企业管理与教练》等。

Jerry也是一名认证的NLP教练,接受了来自国际教练联合会(ICF)下的” Aligned Action International”公司的教练培训。Jerry是ICF国际会员,为企业管理人员和经理们提供1:1教练服务,同时也为杉树计划(CEDAR)的大学生,国际会计师联合会的会计师(ACCA项目)和美丽中国项目的支教青年(TFC项目)提供公益教练的服务。

Jerry也提供战略市场营销管理专业咨询服务,因为他曾在财富500强任高级市场管理人员,积累了18年市场和销售的经验,服务过的跨国公司有Thermofisher, LDGI, Philips and Renesas等。

Jerry非常热爱教练事业,非常关注到”人”和自由,创造力;同时拥有他的梦想和愿景——为广大企业和个人提供差异化的 “咨询,教练和培训”相结合的咨询服务,这也是思哲行的任务。

Jerry拥有工科学士学位和战略市场管理MBA学位。Jerry与爱人和可爱的儿子居住在上海享受生活(可以通过www.jerryconsulting.com   访问或者 电子邮件  jerry.jiang@jerryconsulting.com )。

spacer_lt

benfurman

Ben Furman

(Finland, ontwerper van Kids Skills en de Reteaming methodiek)

Ben wordt wereldwijd gevraagd om workshops te geven omdat hij een buitengewone combinatie biedt van gedegen (klinisch en coachings-) werk, verfrissende ideeën, nieuwe inzichten en entertainment. Een workshop met Ben is letterlijk en figuurlijk een belevenis: je maakt wat mee zodat leren vergemakkelijkt wordt.
Ben is van opleiding psychiater en psychotherapeut maar ook bedrijfscoach. Gedurende bijna 15 jaar was Ben de gastheer van een wekelijks Tv-programma omtrent alle denkbare psychologische en relationele onderwerpen. Door de combinatie van de nodige ernst en de juiste hoeveelheid humor weet Ben zowel specialisten als het grote publiek te begeesteren voor het oplossingsgerichte gedachtegoed.

spacer_lt

peterszabo_k

Peter Szabo

(Zwitserland, co-auteur met Insoo Kim Berg)

Peter heeft het talent om in zijn workshops net hetzelfde te laten ontstaan dan in zijn werk als coach: de studenten en zijn cliënten krijgen een gevoel van lichtheid waarop ze als vanzelf naar hun eigen oplossingen zweven. Het is niet verwonderlijk dat Peter’s grote hobby surfen is! Het lijkt alsof alles van alleen veranderd. Maar dat is natuurlijk niet zo. Het is het directe gevolg van Peter’s expertise om haarscherp in te zoomen op de krachtbronnen van de cliënten. Studenten, cliënten en Peter zelf zijn telkens weer oprecht verrast van wat er dan gebeurd.

Peter heeft in 2006 samen met Insoo het boek ‘Oplossingsgericht Coachen’ geschreven.
*BRIEF

spacer_lt

chrisiveson_k harveyratner

Harvey Ratner & Chris Iveson

(UK) BRIEF

BRIEF uit London werd in 1989 opgericht door drie vrienden, Chris Iveson, Evan George (wil liever niet op de foto) en Harvey Ratner. Dit centrum is uitgegroeid tot de grootste aanbieder van trainingen in de oplossingsgerichte therapie, wereldwijd.
Na meer dan twintig jaar samenwerking zit er nog geen sleet op hun vriendschap.
Ter illustratie: jaarlijks vindt er in London een klein gevecht plaats waarmee de drie onder elkaar uitmaken wie er het komende jaar naar het SOLT.E.A.M mag gaan om de workshop te geven.
Hun workshop zijn een feest van herkenning, vol verhalen, gekruid met Engelse humor, hartverwarmende videoclips van sessies met cliënten en een niet aflatende stroom aan minioefeningen waardoor de deelnemers optimaal betrokken blijven bij hun eigen leerproces.

spacer_lt

 

Kerstin Måhlberg & Maud Sjöblom

Sweden

Kerstin en Maud zijn twee Zweedse onderwijsspecialisten die na hun lange carrière in het onderwijs, zich hebben toegelegd op oplossingsgericht werken. Hun boek ‘Oplossingsgericht Onderwijzen: naar een gelukkiger school’, Garant 2010) werd door de betreurde Insoo Kim Berg als baanbrekend beschouwd!

SFE4U

“Through active interplay using dialogue with the teacher responsible for maintaining the flow, the pupil is encouraged in this two-way process to be not only responsive, but creative as well.” (Måhlberg & Sjöblom, 2004)

“In our view, pedagogy is not what the teacher says or does, neither what the pupil learns. Pedagogy is an activity, which teacher and pupil engage in together. We advocate this dialogical alternative – both internal and spoken dialogue, as a means of stimulating the learning process, whereby teachers and pupils begin to learn from each other, and perhaps more importantly, from themselves – through reflection and a growing self-awareness.” (SFE Måhlberg & Sjöblom, 2004)

spacer_lt

martinvangogh

Martin van Gogh

Martin is de CEO van een beursgenoteerde onderneming in de automatisering. Zijn onderneming is wereld marktleider in hun niche! Martin gebruikt de oplossingsgerichte benadering niet enkel in het aansturen van zijn medewerkers. Hij zet OGW ook in om de ‘harde’ kanten van de onderneming te stimuleren: bedrijfsresultaten verbeteren, bedrijfsstrategie uit werken, financiële boordtabellen, overnames en fusies, enz.

Martin is wereldwijd een van de enige CEO’s uit de zakenwereld die het oplossingsgericht gedachtegoed op een bedrijfsmatige manier gebruikt.
Bovendien zegt hij zelf: ‘Mijn leukste bijtaak is staflid te zijn van het SOLT.E.A.M’.

spacer_lt

mathieuweggeman_k

Matthieu Weggeman

Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde. Daarnaast voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur In zijn adviespraktijk houdt Thieu zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van professionele organisaties, het faciliteren van een innovatie- en kennisvriendelijke cultuur, de productiviteit van Werknemer 2.0 en het stimuleren van de esthetiek van werkprocessen. In 2008 wint zijn boek “Leidinggeven aan professionals? Niet doen!” het Managementboek van het Jaar. In 2005 is hij in Management Team door zijn collega’s gekozen in de Top-10 van beste Nederlandse organisatieadviseurs.

Tot zo ver het officiële stuk. In werkelijkheid is Thieu een even intelligente als grappige causeur die, tussen neus en lippen door vele gemeengoed opvattingen uit de managementliteratuur keihard onderuit haalt. Lachen geblazen maar ook ernstig want hij onderbouwd zijn –vaak gewaagde en altijd goed doordachte- stellingen met wetenschappelijk materiaal.

spacer_lt

Trainerspool

Als u de lijst overloopt van de opleiders die in de afgelopen edities (18 plus ondertussen!) hebben meegewerkt aan de mastercourses en andere SOLT.E.A.M projecten, dan ontmoet u de belangrijkste spelers van het oplossingsgerichte vakdomein. Naarmate het oplossingsgerichte vakdomein zich ontwikkelt, zullen we zeker weer beroep doen op hun expertise.

spacer_lt

alasdairmcdonald

Alasdair McDonald

Alasdair ( is psychiater met een ruime ervaring als kortdurende therapeut. Hij heeft dertig plus jaren gewerkt voor het National Institute for Health in de U.K. Alasdair was de Research Coordinator en president van de EBTA, ( European Brief Therapy Association).

Als u vragen heeft over de evidence-based status van de oplossingsgerichte kortdurende therapie of u wil weten hoe het nu precies zit met de outcome research op vlak van psychotherapie, dan is Alasdair daarvoor de aangewezen persoon.
Met het nodige Schotse accent en de gepaste dosis Engelse humor, deelt hij in zijn workshops zijn klinische ervaring met gulle hand uit.

spacer_lt

peterdejong_k

Peter de Jong

(USA)

Peter de Jong, met wijlen Insoo Kim Berg, co-auteur van het belangrijke boek

‘De Kracht van Oplossingen: handwijzer voor oplossingsgerichte gesprekstherapie’.
Hij is hoogleraar in de sociologie en sociaal werk aan het Calvin College in Michigan, USA. Peter heeft een enorme ervaring met werken in zeer uiteenlopende contexten: van individuele en relatietherapie tot gezinstherapie, in private praktijk en in openbare diensten voor geestelijke gezondheid, van klassieke psychiatrische setting tot jeugdzorg. Hij is de ontwerper van een oplossingsgericht opleidingsprogramma voor de ‘Family Independence Agency’ dat in heel de staat Michigan geïmplementeerd is.

spacer_lt

scottmiller_k

Scott D. Miller

(USA, de troonopvolger van Steve de Shazer)

In het begin van zijn loopbaan was Scott heeft enkele jaren werkzaam in het BFTC van Steve de Shazer en Insoo Kim Berg, om van daaruit zijn eigen carrière te ontwikkelen. Scott is er de man niet naar om platgetreden paden te bewandelen. Hij heeft zich in de loop der jaren steeds weer bezig gehouden met zaken waarin eerst bijna niemand interesse had: werken met daklozen, werken met (zogezegd) hopeloze gevallen, drugsverslaafde psychiatrische patiënten. Vandaag zijn dat allemaal hot topics. Vervolgens is hij zich steeds meer gaan interesseren in de vraag: ‘Wat is het nu eigenlijk dat maakt dat psychotherapie werkt?’.

Deze voorgeschiedenis van noeste arbeid en onderzoek maakt Scott vandaag tot een van de toonaangevende auteurs en trainers in het vakgebeid van de psychotherapie. Hij gaat verder waar het strikte oplossingsgericht model stopt en mag gezien worden als de troonopvolger van Steve.

Als trainer is Scott een wervelwind die je aandacht meeneemt op zulke manier dat je de week na de workshop nog zaken ontdekt die je destijds niet waren opgevallen.

spacer_lt

jeffzeig_k

Jeff Zeig

(USA, stichter-voorzitter van de Milton H. Erickson Foundation)

Jeff is de troonopvolger van Milton H. Erickson en is de stichter van de Milton H. Erickson Foundation, (USA, www.erickson-foundation.org).

Jeff is een begenadigde trainer die op een onweerstaanbare manier zijn studenten meeneemt in het Land van de Trance. In zijn workshops slaagt Jeff er altijd weer in om het Ericksoniaanse denken te laten ervaren terwijl de student onmiddellijk bruikbare tools aan zijn eigen arsenaal kan toevoegen.

Jeff is een erg bezige bij die letterlijk over heel de wereld opleiding geeft en daarnaast de Foundation beheert en daarnaast monstercongressen organiseert en daarnaast veel publiceert en daarnaast….

jeff zeig2

een foto uit de oude doos

spacer_lt

markmckergow

Mark McKergow

Mark is de initiatiefnemer achter de SOL conferences X www.solworld.org , een open netwerk organisatie die jaarlijks een congres organiseert ergens in Europa. Hij publiceerde samen met zijn toenmalige compagnon Paul Z. Jackson, het eerste Engelstalige boek “The Solution Focus’ over de toepassing in de wereld van organisaties en coaching.

In 2007 had het SOLT.E.A.M de eer om de SOL Conference in België te organiseren en U kan hier de foto’s zien

spacer_lt

bernhardtrenkle

Bernhard Trenkle

(Duitsland, voorzitter van het grootste Europese Erickson Instituut)

Bernhard getuigt van een enorme werkkracht die gekoppeld is aan een erg Bourgondische inslag: leider van een groot opleidingsinstituut, psychotherapeut en trainer, organisator van congressen met enkele duizenden deelnemers, onderzoeker en verzamelaar van grappen, grollen en oude liederen over geneeskunde en hypnose. Lachen gegarandeerd! (Humor is een belangrijk hulpmiddel in therapie). Waarschijnlijk de belangrijkste vertegenwoordiger van het Ericksoniaanse denken en werken op het Europese continent.

spacer_lt

galemiller

Gale Miller

(USA, medewerker van het eerste uur van wijlen Steve de Shazer en Insoo Kim Berg)

Gale was medewerker van het allereerste uur aan het Brief Family Therapy Center. Steve de Shazer en Insoo Kim Berg hebben Gale van bij de start uitgenodigd om als academicus de rol op te nemen van ‘the man behind the mirror behind the mirror.’ Vanuit die positie was Gale de meest bevoorrechte getuige (en medevormgever) van wat uitgroeide tot het oplossingsgerichte model.

Gale’s onderzoeksinteresse gaat vooral uit naar taalgebruik en wat het nu precies is dat cliënten daadwerkelijk meenemen uit de therapie naar hun echte leven.

spacer_lt

Senior Staff Members

Zij ondersteunen de projecten van het SOLT.E.A.M op het terrein. Dit kan in de vorm zijn van coaching trajecten, lezingen, workshops, consulting interventies maar ook wetenschappelijk onderzoek.

Een voorname taak die zij op zich nemen is het ondersteunen van Louis in de ontwikkelingen van ons oplossingsgerichte model. Zij brengen immers ervaring en knowhow in uit de zaken- en onderwijswereld.

spacer_lt

peterzwiersch

Peter Zwiersch

Peter Zwiersch’s passie is een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van mensen en organisaties. Dat is wat bij hem past, wat hij graag doet en waar hij goed in is.

Zijn activiteiten variëren van individuele ontwikkelingstrajecten tot team ontwikkelingstrajecten middels consultancy, training, coaching en implementatiebegeleiding. Hij maakt daarbij oa. gebruik van zijn jarenlange managementervaring. De basis die daaraan ten grondslag ligt is het ontwikkelings – en oplossingsgericht denken, handelen en werken.

spacer_lt

dickvandijk

Dick van Dijk

(Nederland, linguïst en neerlandicus, onderwijsspecialist par excellence, auteur)

Neerlandicus van opleiding, heeft Dick in de loop van zijn lange loopbaan alle denkbare watertjes in het onderwijsveld doorzwommen. Nu doet hij onderzoek en begeleidt hij studenten aan de Mastercourse Oplossingsgericht Werken in het Onderwijs waar zijn ervaring als lesgever, manager en coach hem tot toptrainer maakt in het op- en begeleiden van studenten. Dick is samen met Louis Cauffman de co-auteur van hun recente ‘Handboek Oplossingsgericht Werken in het Onderwijs’.

image003

spacer_lt

Louis meets Friends: eregasten

Het SOLT.E.A.M heeft al jaren een traditie om organisaties uit te nodigen die gebruik maken van de oplossingsgerichte benadering in hun primair proces én in de manier waarop het management de organisatie aanstuurt.

Op die manier maken de deelnemers aan de Mastercourse in levende lijve mee hoe oplossingsgericht denken en werken in de praktijk werkt. Hoe is men ertoe gekomen om voor de oplossingsgerichte werkwijze te kiezen? Wat waren en zijn de valkuilen bij een bedrijfsbrede implementatie? Wat zijn kritische succesfactoren wil je niet vervallen in de bekende trucjes? Hoe krijg je een breed draagvlak? Hoe maak je de effecten meetbaar? Hoe betrek je de ketenpartners? Wat zijn de financiële implicaties, met andere woorden hoe zie je dat oplossingsgericht werken ook in de portefeuille loont?

Wat voor effect heeft OGW+ op ziekteverzuim, cliënttevredenheid, medewerkertevredenheid, personeelsverloop, aantrekkelijkheidgraad voor nieuwe medewerkers, landelijke uitstraling, enzovoorts.
Welke organisaties we uitnodigen is afhankelijk van de samenstelling van de studentengroep met als streven een zo goed mogelijke ‘fit’ tussen de gasten en de deelnemers.
In de afgelopen jaren hadden we de eer om vele organisaties als gast te mogen ontvangen. We presenteren u de absolute uitschieters: Pactum Jeugdzorg

jan brinkman

Jan Brinkman is een eigenzinnig, warmhartig, doortastend bestuurder die niet schrikt om een heilig huisje omver te kieperen als dat nuttig is voor het goed van zijn cliënten en medewerkers.
Samen met Jose De Ruyter en alle medewerkers van Pactum, bouwt Jan stap voor stap aan een organisatie waar oplossingsgericht denken en werken dermate in het DNA van alle betrokkenen opgenomen raakt dat de term OGW zelfs niet meer gebruikt wordt.

spacer_lt

vnn

Verslavingszorg Noord Nederland

Letterlijk ALLE medewerkers van VNN, van MT tot secretaresse, van hulpverlener tot receptioniste en iedereen die van ver of dichtbij ook maar iets te maken heeft met de VNN organisatie, zijn getraind in de oplossingsgerichte benadering.

VNN wil daarmee tegen 2015 DE toonaangevende verslavingszorgorganisatie zijn in Nederland. (En volgens Louis zijn ze goed op weg!)

spacer_lt

hoogendoorn

Hoogendoorn b.v.

Hoogendoorn is onderdeel van een beursgenoteerde groep bedrijven en wordt geleid door Martin van Gogh.

spacer_lt

logo-yorneo

Yorneo

Onder de bezielende leiding van Peter Stam was Yorneo de allereerste organisatie in de jeugdzorg in Nederland die overging op het integraal toepassen van het oplossingsgerichte gedachtegoed binnen de gehele organisatie. Over zijn ervaringen met dit project heeft Peter een buitengewoon interessant boek geschreven: ‘Leidinggeven aan overtuigingen’, Eburon 2011.

spacer_lt

logo-zmc

Zaans Medisch Centrum

Twee psychiaters namen in 2011 als sceptici deel aan de mastercourse. Halverwege de opleiding hadden ze elkaar en zichzelf overtuigd dat oplossingsgericht werken ook voor psychiaters een nuttige tool is. Resultaat is dat ze een aantal oplossingsgerichte therapiegroepen hebben opgestart. Wat startte als een experiment, groeit en blijft groeien. Niet in het minst omdat ze kunnen zien én meten wat het gunstige effect is voor hun patiënten: kortere doorlooptijd, minder herval, cliënten die elkaar blijven ondersteunen, enz.

spacer_lttalent

Talent b.v.

Als twee ‘social entrepreneurs’ met passie hun bestaande expertise koppelen aan de oplossingsgerichte denk- en werkwijze om hun droom, een eigen zaak te runnen, waar te maken, dan krijg je dit: TALENT, een gespecialiseerd zorgbureau voor kind en gezin.

Deze organisatie groeit als kool. Talent biedt aan kinderen een enorm pallet aan mogelijke activiteiten, ondersteunt en betrekt ouders als belangrijkste partners en biedt een warme uitdagende thuishaven aan zijn medewerkers.

Translate »

Login to your Account